Juridik föreläsning med Uppfödarutbildningen

Som vanligt har jag inte lärt mig något nytt =( Vi var på Skaraborgs Kennelklubb i Håkantorp på juridikföreläsning.
Jag antar att jag vart med om för mycket och läst massor för än så länge kan jag räkna sakerna jag lärt mig på 1,5 års uppfödarutbildning på en hand. Mycket tråkigt och det blev en dyr utbildning. Visst kanske jag har blivit säkrare på en del saker men det mesta har jag kunnat sedan innan eller lärt mig hemma genom uppfödningen självmant, inte genom utbildningen.
Enda tillfället egentligen som jag lärt mig mängder på var en föreläsning jag fixade själv som handlade om genetik.

Många lärde sig säkert mycket idag, hoppas jag, men ja var inte en av dem.
Sedan så kommer alltid gnäll-Denise fram på sånna tillställningar då vuxna människor inte klarar av att respektera föreläsare utan sitter och småpratar samtidigt som föreläsaren står och pratar *grr*

Men vi var ett lagom stort gäng och god mat var det!

Nu har vi bara en föreläsning kvar om Genetik sedan är jag klar! Så skönt att kunna sattsa på träning på fredagarna nu istället för att åka på utbildningen varannan vecka.


Upplet och budföring

Idag åkte jag och Linda med alla hundar till Mariestad Brukshundsklubb för enligt planerna skulle vi få vara med en grupp där uppe på Rapport träning för att lära oss mer då vi är väldigt sugna på att köra detta med Harry och Molly samt som träning med Lucas.
Då jag sett fel på tiden var vi en timma tidiga fast det visste jag inte då så 10.20 gav vi upp, 10.30 hade de tydligen dykt upp, TYPISKT!
Vi åkte tillbaka till Tibro, köpte en munkorg till Molly för att hon skulle kunna få leka med Harry. Hon är extremt hårdhänt annars vilket är onödigt.
Lämnade de andra hundarna hemma och åkte iväg till grusgropen där de fick spring av sig en massa energi i ca en timma.

Sedan tog vi en kort fika paus och provade budföring för första gången på de båda. Det gick riktigt bra så det fortsätter vi med troligen igen nästa helg.
Vi gjorde en liten uppletande ruta på 5x5 meter mest för att få hundarna att förstår vad "leta" betyder och träna på apporteringen, att de inte ska springa motsatt håll när man ropar ;)
Harry överraskade stort! Jag skickade honom på "leta" och han for iväg i hela skogen och letade för fullt, jag har använt kommandot två gånger tidigare :D
Han hittade ett föremål och kom in med det direkt då jag viftade med en korv, normalt brukar han springa mycket och långt samt släna runt med sitt föremål.
Andra föremålet gick lika bra men tredje som var en isskrapa körde han på som det var en target *ler stort*
Vi har bara kört target på ett metall lock stort som A4 och en musmatta och så valde han att göra det och dessutom ute. Innan har vi bara kört target inne i lägenheten!
Jag gick fram och ställde mig framför honom och provade med "kan jag få den, ge mig den" och han valde då att byta tass och när inte det fungerade så tog han sats och hoppade med båda fötterna på den och tittade på mig, SÖTA hund!
Jag berömde honom och tog upp den och satte den framför näsan och då tog han den och jag berömde och sa fort "tack" och då släppte han den i handen och fick en halv korv :D

Jag är jätte nöjd med honom idag. Vi fick inte alls en bra start på morgonen då jag fick mig ett så kallat litet utbrott på min tonåring...


Det är helt underbart kul att träna med Linda då hon inte alls är rädd eller negativ till att prova nya saker. Hon suger åt sig allt nytt och vi har skit kul ihop med hundarna!

TACK Linda för att du är så glad jämt och för en trevlig dag. Klart du ska ha en Molly valp sedan ;)
Inga bilder för det har regnat halva dagen så det var ingen idé, tyvärr.

Chosan är hemma!

Igår var jag och hämtade hem vårt nytillskott Fairytale Dreams Cho Chang men kallas Chosan.
Hon är så himla härlig, en riktig busunge. Hon väckte mig 05.30 i morse och efter lite lek så tänkte jag att hon kunde somna om och efter 30 minuters gnäll i buren så gav hon sig. Hon sov i hela 20 minuter men sedan skulle vi tydligen upp och jag hade inte så mycket att säga emot. Hon var tvungen att bli tyst igen bara och det tog ytterligare 30 minuter men sedan fick hon komma ut :)
Hon har inte kissat inne en enda gång =)
Här tog uppfödare och även min bästa vän Frida en bild av oss när jag hämtade hem henne.

Hon busar väldigt gärna med Harry här hemma och han är inte den som är den utan leker mer än gärna med henne. Han ligger oftast under vårt vardagsrums bord som inte är högre än ca 30 cm och sedan springer Chosan runt honom och försöker bita honom i svansen ;)

Annars så kan de ta en sväng i lägenheten också.

Och här har hon klättrat upp och satt sig i soffan den "fula" lilla hunden

En härlig film på en kamphund och en Amstaff ;)


Tibridge Amazing Ann-Charlotte

I tisdags var det Kiras tur att få gosa med sin uppfödare =)
Hon är ju otroligt vacker och temperamentet blir bättre och bättre för varje gång jag träffar henne och det är jätte skönt. Hon är en mycket försiktig men samtidigt nyfiken tös.


Fångad direkt efter en jäspning ;)


 


Och även här är jag så himla nöjd över hur bra Kira har det med sin matte Jessica och bästa vännen Nova som är Jessicas dotter på 3 år.


Jessica, jag är så glad över att få ha dig som en del av familjen genom att du köpte söta Kira!

Tack för att du tar hand om henne på bästa sätt och att du litar på mig.


Tibridge Abnormal Sivert "Rocky"

Idag har jag och min mor åkt till Arboga. Min mor skulle lämna ett bord där så varför i hela friden skulle inte jag hänga på när Rocky killen bor där uppe?
Äntligen fick jag träffa honom och hans familj igen. Jag var lite lugnare än vad jag vart de andra gångerna vi träffats. Vi har träffats på utställningar innan och jag är alltid väldigt stressad då så detta var mycket trevligt och jag fick en massa fina och ännu fler roliga bilder.

Vackra vackra killen

Leka i snön är ruskigt roligt!!


Ett tappert försök att få Rocky att stå snyggt

Rocky står snyggt och älskar sin husse

Hur snygg och söt får man lov att vara egentligen? Jag pratar om Rocky, inte Tarik ;)

Och om man tittar noga på Harry i bakgrunden så ser man hur otroligt lika bröderna bus är =)


Rocky kollar läget i bilen...

Jag är så glad att Rocky bor där han bor och han såg så blank och fin ut. Så ruskigt snygga muskler och lugn och go grabb. Ni har gjort ett kanon jobb med honom, fortsätt så!

Ser fram emot nästa möte med er. Ni är en del av familje, det vet ni =)


Grusgropen om du är sjuk

Att jag inte tänkt på detta tidigare. Idag var Harry bara tvungen att komma ut, det räcker inte med en vanlig 40 minuters promenad nu när han vart stilla i 2 veckor när jag vart sjuk. Han är ett monster som måste få utlopp för all sin energi.
Vi åkte till grusgropen och det var jätte fint väder men jag blev jätte ledsen för kamerabatterit tog slut efter bara 10 minuter och i samma ögonblick jag skulle ta en bild på tre rådjur som skuttade iväg, tröttsamt. Men det värsta var att när vi åkte från grusgroppen så mötte vi rådjuren igen och denna gången ställde de sig alla tre ca 7 meter från oss och tittade under en längre tid, jag hade kunnat få SUPER fina bilder med solen som strålade in mellan träden och på en bock med fina horn.
Men det blev lite andra fina och roliga bilder i alla fall.

Som ni ser så finns det inte en enda bild där Harry är still och det gäller inte bara här i bloggen utan varenda bild som jag tog var hann i full fart på =)

Och en vacker naturbild.


Harry tränar freestyle och lydnad

Jag har tränat lite freestyle och lydnad med Harry idag:
Han har kommit in i den underbara åldern då vi inte klarar större störningar i träningen så vi tränar mest hemma inomhus just nu.

Här tränar vi kryp, han har lite för hög rumpa men vi tränar på att sänka den =)

Och här har vi lärt Harry att dra ut måttbandet inför vårt freestyle nummer. Han tar tag i änden på måttbandsrullen och drar ut sedan säger jag "stanna" och efter det "ligg" för att han ska lägga ner måttbandet på marken.

Så nu är det bara att fortsätta träna för vi, eller jag hoppas på att kunna tävla i freestyle redan till augusti. Tyvärr kommer jag ställa in lydnadstävlingarna som Harry är anmäld till då vi har backat i våran träning då störningar inte alls fungerar längre så har vi börjat om från ruta ett.


Myser i vårsolen

Idag gick vi en härlig promenad hela familjen i vårsolen och när vi kom hem så satte sig hundarna och njöt av våren inomhus.
Gilla är våran stora expert på att extremt eländig ut.



Ny blogg och design

Nu är det denna bloggen som gäller!
Den gamla finns kvar om ni vill läsa den, länk ligger under länkar.
Återkommer imån med lite bilder.


RSS 2.0