Alla valparna är kvar

Dem vill fortfarande ha hem men ingen seriös som hör av sig tyvärr. Mest underligt är nog att Bullen är kvar för han kräver inte mycket, en fast och konsekvent hand men inte massa träning. Hade vart roligt om han hamnar hos någon som vill ställa honom eller om jag kan låna honom och ställa själv då han troligen kommer bli riktigt snygg.
Märta är väldigt populär bland folk men ingen som vill ha henne, de flesta som hör av sig letar efter valp till sommaren.
Knorren kommer bli tungt att lämna ifrån sig nu, hon är helt underbar och hade det inte vart för hennes kroksvans hade hon fått stanna. Jag kan inte ha kvar henne eftersom jag vill fortsätta på min avel och hon skall inte användas i avel. Hon kommer kunna komma långt inom träning och tävling, det är jag säker på så nu hoppas jag bara någon som vill ha en bra träningskompis hör av sig.

Alla valparna ville vara med "pappa" och såga ved =)

I veckan fick valparna märgben för första gången. Dem gillade det =) Dem kan äta precis vad som helst utan att bli dåliga i magen eller få utslag, det är så himla skönt!!

Vi har fått en ny familjemedlem också. Vi skulle låna hem Kissen för att vänja valparna vid att ha katt kring sig men han passade så väl in i familjen så han får stanna =)

 


Mycket händer

Valparna är nu drygt 11 veckor och alla är kvar här hemma och fortfarande till salu.
Jag hinner med det som skall hinnas med än så länge.
Sista veckan har dem: gått på gallerramp, ostadiga underlag av olika slag, eld, höga ljud, åkt lastbil och vart med på lyften och flaket när jag jobbat och väsnats. Dem klarar allt jätte bra!
Koppelträning pågår med Knorren och Bullen, denna veckan kör vi igång med Märta (Lilla vita har fått ett riktigt namn).
Alla är inklickade och Knorren erbjuder nu sitt och ligg. Alla har fått prova på omvänt lockande och Bullen fattade ganska fort så han tittar på mig samtidigt som han sätter sig eller står och tar i så mycket han kan för att inte nosa på handen som är full med vildsvins godis =)
Idag hämtade vi hem en katt från min vän Frida på lån för att vänja valparan vid katter också.
Dem bajsar nästan alltid ute, är det ner mot -15 grader ute så vill dem inte gärna gå ut så Märta som fryser mest har fått ha täcke på sig.
Igår fick dem märgben och det var uppskattat vill jag lova. Det innebar också träning på att vi skulle få ta ben från dem utan morrningar, efter två försök så gav sig Märta. Bullen hade inga tankar på att morra efttersom hans svans går glatt konstant, livet är en lek ;)

Knorren har vart hos veterinären för att utesluta missbildning på ryggen då hon har en rejäl kroksvans. Allt såg bra ut och veterinären trodde inte att hon skulle ha några problem med sin svans. Bilderna väntar på ett utlåtande av specialist också.

Nu hoppas vi på att några där ute vill köpa våra små underbara valpar! Dem blir 3 månder på fredag.

Bilder kommer under veckan.

RSS 2.0