Valparna har haft gruppdejt

Idag fick valparna träffa massa hundar här hemma. Det var en papillon (förutom Chosan), två welsh, en amstaff och en stor blandis. Det är alltid lika kul att titta på valparna när dem får vara med om nya saker. Ungefär lika fashinerande som när barn kommer på att dem har öron (eller hur Camilla ;) ?)
Bullen var först fram med något låg kroppshållning men en glad snabbt viftande svans. Knorren och Vita var kvar på trappen en stund men sedan kom dem också fast med mycket försiktigare kroppsspråk så som väldigt låg kroppshållning och svagt viftande svanstipp men det släppte efter en liten stund.

Molly, Diva och Grynet med Bullen

Molly och Bullen

Lucas lättar på stämningen lite med en lekinvit som Bullen tycker om =)

Knorren kom också ut och hälsade lite

Lucas försöker få Vita att leka lite :P

PUSS!

Frida försöker pussa lite på Knorren men det tycker hennes egen hund är orättvist

Fina Bullen undrar varför hunden som står bunden vid en stolpe låter så konstigt (gnäller)

Fina Molly (Tibridge Adorable Inga-Lill)

Fjäsk Chosan...

Och där sitter jag med Knorren, Bullen och Chosan

Tack Linda och Frida för en trevlig eftermiddag!


9 veckor

Igår blev ungarna 9 veckor och träningen körde igång i helgen. Dem har klickats in och Knorren erbjuder sitt och stå =) Dem började rumsren tränas förra helgen, ut efter att dem sovit, ut efter att dem lekt, ut efter att dem ätit och redan så säger dem till om dem är nödiga!!! Jag hoppas det håller i sig så.

Dem har koppeltränats två gånger denna veckan men då dem fortfarande är ovana vid halsband så backar jag ett steg och har satt på halsband nu som dem har nästan hela tiden. Jag har totalt glömt av halsbanden.. Så går det när jag har allt helt inställt på att dem kommer vara kvar ett tag. Fortfarande ingen som är tingad.
Det är mycket humör i den allihop men mer än dubbelt så är dem världens gosigaste =)

Bullen är nog inte långt ifrån 10kg nu, vi väger dem inte längre eftersom vi ser att dem blir större. Blir ett evigt vägande när vi har så mycket annat att ha koll på och hinna med.

Bullen gillar min gamla kassa som Richard snällt fick bryta upp för ett tag sedan då det låg en del pengar där och nyckeln var borta :P Den är Bullens egen trappa, han går allid över den för att gå upp och ner på trappen.

Knorren är fortfarande min lilla favorit för hon är oerhört lätt att lära saker, lätt motiverad och kontaktsökande men svårast att lära in kommandot "loss" ;)

Pipen är en favorit bland leksakerna!

Som vanligt är vita bäst på att var söt!

Och när hon inte vill stå snyggt så försöker jag övertala henne, tycker ni det ser ut att gå bra?

Efter en dag med mycket äventyr både i nya huset och hos Linda (ägare till Molly ur våran A-kull) så blir tre 9 veckors valpar väldigt trötta. Jag var så glad när dem klarade av att somna på golvet hemma hos Linda, dem slappnade av i första nya miljön!

Väl hemma sov dem länge!

Från och med idag (fredag) bor vi på ny adress då vi äntligen hittat hus! Alla nya och gamla Tibridge fans är välkomna till Lilla Almö =)

 


Rundmask i valpmagarna =(

Dem små söta har fått mask i magen. Jag avmaskade Sari när hon kom till Sverige i maj 2010 och i Tyskland när vi var och parade henne. Valparna och Sari blev avmaskade med Banmint för 4 veckor sedan men nu så står jag här med tre valpar som har rundmask. Igår körde jag igång en axilur kur och hoppas att det ska hjälpa våra små söta barn.
Det är verkligen bland det äckligaste jag sett när valparna trycker ut dem här 5-15cm långa maskarna ur rumpan =(
Valparna har även fått diarré men dem är inte medtagna av det som tur är. Det blev bara ett mål mat igår som bestod av ris med avkok.
Inatt fick dem kokt kyckling med avkok ihop med riset och i morse fick dem samma sak och 8 kulor mat var. Det gjorde att dem lugnade sig lite och har sovit gott i 2 timmar nu. Magen blir ju irriterad av masken och att ha diarré.

Men nu borde maskarna dö och komma ur älsklingarnas magar så vi slipper dem framöver.


Valparna har vart ute

I veckan fick valparna komma ut för första gången. Det har ju vart så väldigt kallt och blåsigt innan så jag har väntat in denna dagen när det inte blåste och var 4 plusgrader.
Dem gick runt och kollade omgivningarna och blev nyfikna på alla bilar och lastbilar som åkte förbi =)

Inkallningsträning fungerade fint ute med =)

Först gången dem är ute så kissar både Bullen och Vita, duktiga valpisar =)

Efter en liten sväng ute och mat i magen så blir man trött..

 


Träna på ostadigt underlag

Idag la jag fram våran gamla strykbräda för att valparna skulle gå på den och känna på ostadigt underlag som dessutom låter väldigt mycket när den vinglar.

 

Bullen sprang upp på den hela tiden, fram och tillbaka som det lilla busebarnet han är :) Knorren hittar föremål överallt som hon busar med.

Och Lilla vita hör minsann utmärkt. Alla valparna kan sina namn nu och vi tränar en hel del på inkallning och kommandorna stanna och sitt.


7 veckor

Det är helt galet va fort tiden går! Nu är dem 7 veckor våra små ungar.
Dem har fått sina stamtavlor nu och namnen blev som jag ville, nästan. Jag gjorde en liten miss bara med antal tecken. Man får ha max 35 tecken och därför blev Knorrens namn samanskrivet så i tavlan och på hund/avelsdata blir det inte så fint men jag kommer skriva ut det på hemsidan och i alla andra sammanhang.

Bullen heter Tibridge Beauty and the best och söker ett utställningsintresserat hem (inget måste men hade vart kul om han hade ställts då han har stor potential) 12 000:-
Knorren heter Tibridge Beautiful Pippi Longstocking
till ett hem som vill träna mycket, gärna med inriktning på tävling. 10 000:- (nedsatt på grund av kroksvans)
Lilla Vita heter Tibridge Born to be snowwhite
till ett hem som gärna vill träna mycket och gärna med inriktning på tävling. 10 000:- (nedsatt på grund av lätt underbett)

Bullen växer sokm vanligt väldigt mycket. Nu väger han 6kg på nya vågen. Vi fick byta för när den gamla gick i botten på 10kg så flippade den totalt och tyckte att Lilla vita vägde dubbelt så mycket som hon egentligen gör.

Och Knorren växer till sig bra också, hon är ju inte fet som Bullen i alla fall =) Hon väger 4,9kg

 

Och lilla söta vita tjejen är fortfarande minst på 4,1 kg men den som hörs mest. Hon har mycket energi och väldigt nyfiken, hon tvekar ALDRIG på nya föremål utan är först fram alla gånger. Hon skriker högljut så fort hon inte får som hon vill i valphagen. Som ett barn, skriker så fort jag pratar i telefon och blir tyst när jag lägger på :P Dock ser det ut som att lilla tjejen har ett lätt underbett men vi får se hur det utvecklas med ålder. Underbett brukar hålla i sig så vi får väl se.

 

 


6 veckor

Igår blev ungarna 6 veckor. Tiden går fort när man har kul =)
Bullen väger nu hela 4,7kg!!
Stå fint är inte Bullens grej, han föredrar att rulla upp på rygg och bli kliad på magen

Knorren ligger inte långt efter på sina 4 kg

Och lilla söta vita väger 3,4kg och är en riktig liten terrier men energi för alla tre valparna =)


Söt ungarna är 5,5 veckor

Nu har lite drygt halva tiden gått. De får ju flytta när dem är 10 veckor. Vi har bestämt att de får vänta ett par veckor längre än vanligt då dem är lite sena med det mesta. Dem kommer inte vara helt redo att flytta när dem är 8 veckor.
3 februari är deras leveransdatum. Ingen är tingad ännu.

Bullen är en riktig myskille, han ligger gärna i knät och myser lääänge och säger oftast inte ett ljud.
Han växer så det knakar, 3,7kg när han var 5 veckor.

Nya föremål varje dag att undersöka.

Och leker med lek-papillonen Chosan varje dag

 

Knorren är en go tjej men mycket humör. Hon leker mer än gärna och har ett stort föremålsintresse. Hon är den som bestämmer i valplådan.

Knorren visar alla nya föremål vart skåpet skall stå. Allt nytt skall smakas på!

 

Lilla Vita som mer och mer heter Vita är en tös med mycket fart i och helt orädd. Hon är direkt fram på allt nytt! Jag stod med kastrullock på golvet i köket och slog försiktigt mot varandra och hon springer i full fart fram för att kolla vad det är =) Hon är den som hörs, den enda egentligen som för väsen. Hon talat tydligt om ifall något inte är som hon tycker att det borde =)

Hmm, vad är detta, jag måste smaka lite.. Jaha en ugn!

Hon har fått jätte fin pigmentering runt vänster öga och högra ögat är på gång

 

Chosan har stenkoll på valparna när de är ute i lägenheten

Från och med 3 januari har jag semester i tre veckor och skall flytta pö om pö under tiden. 28 januari flyttar jag och hundarna till huset i Hjo. Richard kommer efter när han fått sitt körkort. Det ska bli så skönt att äntligen bo i hus!

RSS 2.0