Våra änglar

Detta har vart så himla jobbigt så jag har inte klarat av att skriva här förrän nu.
Torsdag förra veckan, 21 Oktober så fick vi ta ett mycket svårt och tungt beslut. Båda våra hemmaboende amstaffar har fått somna in.

No Pasaran Attica Amalthea Al-Aqsa, lilla grisen Gilla opererades för diskbråck 1 december 2009 och vi gick därefter på sim två gånger i veckan i fyra veckor följt av sim en gång i veckan i ytterligare 5 månader. I hop med detta krävdes det en mängd olika övningar och massage som tidsmässigt var ett 50% arbete. Gilla tyckte inte om det alls! Hon fick inte heller vara lös så hon blev mer och mer deppig och kunde sitta hemma och stirra in i väggen :( Efter 6 måndaders rehab gav vi upp och sa att hon får nu leva sitt liv så länge det går. Vi fortsatte med massage bara. Hon blev genast mycket gladare men smärtan satt kvar. I slutet nu fick vi smärtstillande på henne med detta hjälpte inte trotts att vi provade tre olika preparat. Vi fick bestämma oss för att hon hade det bättre om hon fick somna in i lugn och ro. Ingen hund skall behöva gå med kronisk smärta! Vi har ändå vart beredda på detta sedan hon opererades då vi visste från början att långt ifrån alla blir bra av en operation men det var ändå ingen tvekan om att operera henne!
Hon fick lugnande och la sig snällt på bordet. Jag kunde inte titta på henne, Richard stod och tittade henne i ögonen när hon gick bort så han fällde en tår. För er som inte känner Richard kan jag tala om att jag inte sett en tår från hans öga under våra 4,5 år tillsammans! Det var jätte jobbigt att se henne ligga död på bordet. Inte nog med det så fick vi sedan gå in till älskade Harry i rummet bredvid.

Denna bild är den absolut bästa bild vi har på älsklingen, den beskriver honom från alla hans sidor. Fullt ös hela tiden och hur fin som helst. Han är enormt saknad!!! Tack Frida för denna underbara bild!

Tibridge Active Egon, våran älskade Harry kille har vart en helt underbar hund på alla sätt. Alltid fullt ös och lycklig över allt. Harry hade HD grad D med medel pålagring på sin vänstra höft och diskbråck. Han började visa symptom i våras då han hade vart ute en hel helg och tränat allt möjligt. Det var söndag kväll och han skulle resa sig ur sin bädd med han kunde inte lyft på bakbenen! Han kunde alltså inte stå. Det gick över till att han haltade dagen efter och det höll i sig i tre dagar. Vi åkte inte in då för vi hoppades att det bara var en engångsgrej, han var ju väldigt burdus och klumpig så det hade inte vart omöjligt att han sträckt sig.
Detta hände ytterlgiare två gånger varav en gång var efter 2 timmars promenad i regning skog vilket inte är särskillt mycket jämfört med allt vi brukar göra.
Jag fick bestämma mig för att åka in och utreda honom då han haltade efter 10 minuters vanligt lydnadspass i Säffe för ett par månader sedan. När vi kom inte var det ingen mening med att göra en röntgen då diskbråck inte syns där och med tanke på att hans mor (Gilla) också hade diskbråck så bestämde vi ihop med veterinären att boka in en ny tid för CT scan. Givetvis har vi vart hos specialister på Blå stjärnan i Göteborg för att inte få någon feldiganos på våra älskade ungar.
21 Oktober var nya tiden för CT Scan och veterinären förstod mig när jag berättade att vi redan innan har bestämt att det inte blir operation på Harry då vi redan har vart med om det förloppet tidigare och vet med all säkerthet att Harry aldrig skulle blir frisk eller klara en så lång konvalicens tid med rehab. Han skulle aldirg klara av att vara still i minst 7-8 månder och aldrig springa lös på den tiden, ingen träning mer än rehab som mestadels innebär stretch, massage, sim och olika balansövingar.
Veterinären träffade Harry i 15 minuter men kunde absolut hålla med för hon såg direkt att Harry inte var en vanlig hund, han krävde mycket!
Veterinären trodde också att även om de opererar diskbråcket kommer han inte kunna bli helt bra då han har så dålig höft redan i så ung ålder. Han skulle inte kunna operera både höft och rygg.
Vi fick bestämma oss för att han skulle få somna in vilket känns oerhört frustrerande och orättvist på alla sätt! Jag har aldrig träffat en härligare hund! Även när han inte kunde resa sig själv så var han ändå lycklig. Det känns jobbigt att behöva ta ett beslut när man helst av allt vill ha honom kvar. Tårar rinner för kinden i skrivande stund och smärtan sitter i hela kroppen. Tårarna kommer minska med tiden men tomeheten och saknaden kommer bara bli större. Inget är sig likt utan honom, allt är tyst, lugnt och ensamt.

När vi hade tagit bort Gilla fick vi gå in till en sovande Harry, vi hade tydligt talat om för personalen att de inte fick väcka honom förrän vi fått resultatet på ct scan, han skulle inte behöva vakan för att sedan åter igen få lugnande och somna in för evigt. Nu låg han där på golvet inlindad i filtar. Han hörde oss när vi kom in, det märktes. Eftersom han redan sov så tog det längre tid innan det verkade och hans kropp blev helt stel i en kramp, ush =( Hans muskler slappnade sedan av och han var borta, borta för evigt! Kommer aldrig tillbaka, inga mer pussar, inga mer goa kramar och lek. Ingen som kommer hoppande när man tar ett steg för tungt i golvet, ingen som blir helt överlycklig när han ser "hästen" (hans favorit leksak), ingen som tar satts från sovrummet opch hoppar i fotöljen ner på pallen och ner i bädden som en jagande räv, ingen som gömmer sina ben i soffan, ingen som tittar med sina fina ögon när han vill något. Helt tomt!!!


Ultraljud

Idag var jag och Victoria (Sari´s fodervärd) hos veterinären för att göra ultraljud på Sari och precis som vi alla trott så är det massa små där inne.
Minst 5 men troligen upp mot 9 stycken och vi är jätte glada för detta.
Vilken härlig känsla det är varje gång man åker på ultraljud när man ser hur de rör på sig och hur hjärtat bultar på dem, fantastiskt!
Nu är det bara fyra veckor kvar innan dem kommer =)

Här kan man se ryggraden på den lilla som ligger i son fina lilla moderskaka

 

På denna bilden fick vi med tre valpar, det man ser är varje valps fosterblåsa.


Lydnadsträning och bilder

Idag var jag i Skövde med hundarna för att träna. Väl i Skövde kom även Victoria med Sari.
De har gjort enorma framsteg tillsammans!!! Sari går med en perfekt fotpossition och håller kontakten trotts massor av störningar. Tidigare har jag vart en av de värsta störningarna men trotts att jag bokstavligen kröp på backen precis framför Vicky och Sari så höll Sari kvar kontakten med Vicky, GRYMT!!!

 

Fast det kanske inte är så konstigt att hon vill göra som mamma säger när hela fickorna är fulla med korv ;)

Och när man får pussas...

Och lite porträtt bilder för att få en bra bild till bildekalen

Jag fick en så klockren bild när hon kollade efter korvbiten som kastades framför henne och ner på marken!

 

Jag körde lite med Chosan också fast det är inte så lätt att hinna med henne. Lättast att inte använda godis alls under passet och bara belöna när vi är klara. Det ska jag försöka komma ihåg till nästa gång. Tack Victoria för att du hjälpte mig att fotografera mig och Chosan.

Inkallning:

På väg hem stannade jag för att ta lite fina höstbilder och låta sjukpensionären Gilla springa lite ;)

No Pasaran Attica Amalthea Al-Aqsa även kallad Gilla (med G inte J)

Fairytale Dreams Cho Chang även kallad Chosan

Tibridge Active Egon även kallad Harry

 

 


Kommande valpars stamtavla

Pedigree for Tibridge "B" Litter
Sire
CH Rathfelder´s Quattro
HD: B ED: 0
Sire
CH Royal Courts TipitZ Calvin
HD: B ED: 0
Sire
CH Royal Court Winning Colors
HD: OFA Good
Sire
CH Fraja EC Gold Standard
HD: OFA Fair
Dam
CH Royal Court Bold And Beautiful
Dam
CH Royal CT´S Mad, Winning Colors
Sire
CH White Rocks Lone Star Dallas
HD: OFA Good
Dam
CH Royal Courts HMS Dreadnought
HD: OFA Good
Dam
Rathfelder's Never Ending Story
HD: A ED: 0
Sire
CH Rathfelder´s Double Impact
HD: A
Sire
Eisbär vom Räuberfeld
HD: A
Dam
CH Rathfelder's A Glory Girl
HD: B
Dam
Rathfelder's Enjoy Joy's Return
HD: A
Sire
CH Schaller's Cold Hard Cash v. Pecan
HD: A
Dam
Red Diamond's Annabell
HD: A
Dam
Showtime Rockstone
HD C ED 1 and 2
Sire
CH White Way Tipit Z Hanky
HD A ED 0
Sire
CH Royal Court Tipit Z Calvin
HD A ED 0
Sire
CH Royal Court Winning Colors
HD:OFA Good, Thyroid: Normal
Dam
CH Royal CT´s Mad About You
Dam
CH Shadow Tipit Z Hanky
Sire
CH Tko Golden Boy
Dam
CH Eipril z Hanky Yankee Spirit's
Dam
CH Sequence Tipit Z Hanky
HD A ED 0
Sire
CH Hilltops King Cobra CD
HD: OFA Fair
Sire
Chronos Tempus Fugit
Dam
Hilltop´s Just Beacause
Dam
CH Miss Europe Tipit Z Hanky
Sire
Imperator Tipit z Hanky
Dam
Wabi Tipit Z Hanky

RSS 2.0