Träning i Jönköping

Tjollahopp, nu var det ett tag sedan (igen).

Jag var i Jönköping förra helgen och träffade lite härligt amstaff folk.
Vi började med att kort dra vad valparna skulle träna på (Rufus 4 månaders söner).
Efter det tog vi oss iväg för att köra lite sök. Hittaövningar för Ozzy och Diesel. Sök med fokus på bra inlämning av rulle på Rocco och skick på Rufus för att se hur jag ska gå vidare i träning på raka skick.
Esme fick prova på skogssök för första gången och efter två hittaövningar på ganska kort avstånd till figuranten så på tredje övningen tog hon vittring på ca 30 meter och spran rakt på figuranten utan tvekan! DUKTIGA tösen!

Ozzy letar efter husse

och hittar honom :)

Diesel med husse =)

Diesel har vart duktig och hittat sin husse

Efter söket så tog vi en lunchpaus med lite allmänt hundprat och sedan visade jag valpägarna lite kontaktövningar och frivillig kontakt som dom kunde träna på vid exempelvis hundmöten. Under tiden som dom tränade på detta så körde jag och Therese lite lydnad med våra hundar ute på apellplanen. Rufus var duktig som fortsatte träna med mig trots att Rocco och Therese tränade på planen samtidigt. Han är så duktig, lär sig fort.

Esme var en pärla. Hon hade bra kontakt, brydde sig inte nämnvärt om dom så kallade störningarna utan vi hade roligt tillsammans ute på planen.

Tack allesammans för en härlig dag. Tack Therese för dom fina bilderna du tog på allesammans.


Sökträning

Mellan 07-09 i morse blev det en långpromenad med hundarna på 9km. Otroligt skönt att promenera och se solen stiga på himmeln. Jag som jobbar natt sover oftast den tiden på dygnet.

Mellan 13-15 blev det sök och spårträning.
Rufus fick prova sök för första gången. Tre enkla hittaövningar och den sista gick TOPPEN. Han gjorde en klockren markering och ställde sig till och med på bakbenen när jag kopplade loss. Nu är det ju över 1,5 år sedan jag tränade sök så nu måste jag damma av mina kunskaper.
Denice och Märta körde lite också så nästa gång avancerar vi för dom :)
Pamela och hennes små söta papillon var också med. Vi provade hittaövning på Minne och om ett par träningar till så fattar han nog vad det är vi gör.
Chosan, min lilla tjej som har fått flytta hem till Pamela struntade i mig totalt men fungerar toppen med Pamela. Härligt!

Esme fick sig ett kort spår där jag avancerade lite genom att gå över en större sten. Spårträningen med Esme är väldigt precis. Hon tränas för att gå i varenda fotspår och vara otroligt noggrann. Mycket variabel social belöning :)

Nu sover dom gott efter en dag full med aktivitet och tuggat på varsitt ben.


Nu ska jag skärpa till mig. Eller?

Det finns inte mycket tid för att blogga men lite grann kan jag ju försöka avvara i alla fall.
Nu är det otroligt länge sedan sist (igen).

Esme har nu fyllt 1 år och det har vart lite mycket det sista så hennes trots har vart något värre än normalt. Hon har nu lugnat sig igen efter att allt här hemma har lagt sig lite.
Först fick vi hem Bullen (Tibridge Beauty and the Beast) för omplacering. Han var hos oss och en kort period hos Linda. Nu har han fått flytta till Värmland och har det toppen med joggingturer nästan varje dag =)


Bullen kastrerades samt röntgades innan han flyttade och röntgeneresultatet blev HD B, ED 1 vilket vi är nöjda med. Givetvis hade 0 vart bäst på armbågar men med tanke på statusen på rasen så är vi ändå nöjda.


Sedan var vi hundvakt åt Hades (Tibridge Almighty Sixten) i 2,5 vecka. En så härlig kille! Sandra och Patrik har gjort underverk med den killen. Alla som träffade honom var otorligt imponerade över hur lydig han var.

Lamasko Rufus

För 2 veckor sedan fick vi hem en ny grabb. Lamasko Rufus. Detta är en fantastisk kille och ett mycket gott tillskott i familjen och kenneln. Han har tidigare två kullar här i Sverige. En hos Gentle Art kennel och en hos Just Wonderfull Kennel. Alla valparna utvecklas mycket bra och vi ser mycket fram emot att få se dom utvecklas.
Rufus är en kille med en mycket eftertraktad stam, han är till väldigt stor del x-pert avlad.
En grabb med mycket energi och otroligt lättlärd. Nu arbetar vi på att få honom att förstå olika typer av belöningar, hitta hans bästa motivation och lite smått i lydnad och sök.
Framtiden lutar åt att han kommer få utbildas i specialsök och bli husmögelhund eller stolphund (letar röta i kraftledningsstolpar)

Hans hälsoresultat är:
HD: B (gjort i Ryssland)
ED: 0 (gjort i Ryssland)
Hjärta med ultraljud: Normalt
Sköldkörtel: Normal
Ögon: U.a
Ataxi: Clear
Patella: U.a
Genomfört MH med mycket gott resultat.

Rufus stamtavla
http://www.lamasko.com/Rufus.html

Esme är mitt i sin utbildning på HundCampus för att bli cancerhund. Vi tränar hårt och det kommer ta tid men va roligt vi har. En helg varje månad är vi på Campus i Hällefors och arbetar med proffsen där uppe annars tränar vi för fullt här hemma. Vi har byggt en sökbana som vi har i garaget men mycket tid går just nu till fysträningen eftersom Esme kräver otroligt mycket just nu.
Alla behöver vi röra på oss men hon har energi som heter duga!


Återkommer snart igen!

RSS 2.0