Märta är fortfarande till salu

Älskade söta lilla Märta tösen har fortfarande inte fått något hem. Hon börjar växa till sig och har mycket vilja och en del energi. Hon är en super mysig tjej som älskar att mysa men behöver mycket aktivering också men det är inget ovanligt, en amstaff är ingen soffliggar hund.

Hon är född 25 November 2010 och är fullvaccinerad och givetvis med SKK stamtavla. Hon kan gå i koppel och har grundlydnad så som att stanna innanför dörren innan man säger varsågod så inget händer, sitt, stanna etc.

Hon är en liten och kompakt tjej.

 

Märta behöver få ett gott hem snarast och priset kan diskuteras, pengarna är inte det viktiga nu. Hon behöver få egen tid precis lika mycket som min egen tik (Märtas syster) som är kvar också behöver egen tid med mig.


Besök hos Hades

I lördags hälsade jag på Hades och hans ägare Sandra och Patrik. Hades är en av valparna ur våran A kull och heter Tibridge Almighty Sixten. Han är cirka 46cm i manke och ligger troligen kring 26kg men det är bara min gissning. Sandra visade upp en del konster som han kan så som sitt, ligg, stå, buga, backa, skall, kryp och han kan även städa =) Efter mycket slit under Hades uppväxt så har Sandra och Patrik blivit ett prakt exemplar på att man kan vara förstagångs hundägare med amstaff om man är beredd på att ge det tid, tålamod och engagemang. Men en uppfödare som alltid ställer upp och hjälper till så kan man lösa det allra mesta =)

Jag är otroligt stolt över Sandra och Patrik över hur bra det har gått med Hades som fungerar med allt och alla =)

 


Tyskland

För en vecka sedan var jag och min vän Frida i Tyskland på besök hos Bright Lights kennel i Schlüchtern som ligger ca 45 minuter från Frankfurt am main.

Resan gick av stapeln runt 12.30 på fredagen och vi hann inte mer än 5 minuter så springer två hundar lösa på stora vägen från Tidaholm och dem kunde vi ju inte bara lämna där så vi stannade och tog in dem i bilen. Under nästkommande timme letade vi efter en ägare, vi knackade dörr och kollade efter tomma och trasiga hundgårdar. Inget resultat så vi tog vägen till skroten och fick hjälp av ägaren så han tog hand om hundarna så vi kunde åka vidare mot färjan. Jag ringde polisen och på kvällen hade hundarna hittat hem tack vare Kjell på Skroten =) Som tack fick han ett flak öl och lite ahlgrens bilar av mig när jag kom hem. Det kändes väldigt underligt att lämna ansvaret till honom när vi tog upp hundarna från vägen.

Vi kom med färjan en timma senare än planerat men det gjorde inget. Resan fortsatte genom Danmark och vi var framme i Kreuzkamp på hotellet vid 21 och det var ett himla fint rum och härlig utsikt på morgonen.

På lördag morgon runt 8 så mötte vi upp Michael och Claudia på Baltic Pirates kennel för att träffa två underbara hanhundar. Baltic Pirates Absolute Mad Max och hans son Baltic Pirates Max Junior of true eyes (pappa till nytillskottet) Två helt underbara hundar! Max är 12 år men jag hade gissat på att han inte var en dag över 8, en mycket fräsch och pigg kille. Hans son var också jätte trevlig och precis min typ =)

Det var en snabb promenad och prat men vi fick se vad vi ville. Michael träna lite med Junior så vi fick se hur han går och vilken typ av belöning som han gillar. Otroligt imponerad hur duktig han är för att vara endast knappt 2 år!

9.15 åkte vi vidare mot Frankfurt am main för dit skulle vi ju.... eller inte... Det visade sig när vi var framme på adressen i Frankfurt att jag som vanligt är glömsk och glömt att Diana på Bright light tydligt talat om för mig att jag INTE ska till Frankfurt. Vi som var precis på minuten i tid klockan 15. Då var det bara att vända och åka ut från stadens mitt mot Schlüchtern istället. Vi var framme strax innan 16 och han prata lite med Diana och träffa hennes hundar och valparna. Åh dessa valpar!!

Här har vi härliga tjocka Vito. En super trevlig kille som smög runt i trädgården och hittade på hyss :)

Mamma Lucy med sitt så otrolig enkla stamtavle namn; Ray De La LuZ De Cans Juansa

Och det vi åkte för, nytillskottet i Tibridge familjen som vi hämtar 30 april! Bright Lights Amy Deluxe "Esmé"

Esmé kommer bo hos Frida på Kennel Fairytale Dreams på foder.

 

Lördag natt var det ettannat hotell och det var inte alls lika fräsh och fint men det fick gå. Vi hade som tur var med oss doftljus som vi kunde tända upp för dem hade rökt inne i rummet :(

Middagen för  mig och Frida på lördagkväll var god

Och en härlig frukost stod uppdukad och klar till mig när vi kom ner på morgonen =)

Vi åkte och hälsade på Diana och hundarna igen på söndag förmiddag och pratade igenom en hel del och det är alltid lika kul att få dela erfarenheter med andra uppfödare. På söndag vid 12 åkte vi från Diana mot färjan och efter mycket om och med var jag hemma i mitt underbara hus igen på måndag klockan 06.

 


RSS 2.0