Mycket har hänt sedan sist

Så här års blir det inte så mycket bloggande, både för och nackdelar med det.
Jag kommer glömma massor men kortfattat har detta hänt;
  • Esmé växer
  • Knorren har blivit större
  • Amstaffspecialen har vart
  • Molly (ur våran A-kull) är avlivad
  • Planer på ev ny hund till kenneln har startats så smått
  • Planer på hane till Esmé är i full gång men mycket är kvar innan vi bestämmer oss om Emsé skall ingå i vårt avelsarbete.
  • Ny kennelpappa
  • Vi har haft kennelträff

Esmé är nu 5,5 månad och otroligt vacker med ett utmärkt temperament med tydlig av- och påknapp så här långt. Hon är precis vad vi vill ha!
Esmé på Amstaffspecialen 23 juli (bilderna tagna av Camilla Olsson). Esmé åkte ut då hon inte var domarens typ.

På specialen ställde jag även Bullen ur våran B-kull och han blev bästa hanvalp som 8 månaders kille vilket vi givetvis är mycket glada för!

Knorren växer och nu har jag börjat med träningen på henne. Just nu är det lydnad som står högst på listan men även spår och sök. Spår är hennes grej men vi kommer snart köra igång söket också då nya kennelpappan Micke gärna hjälper till så kan vi gå ut och träna tillsammans hela familjen =)

Kennelpappa Micke är en underbar man på 34 år som tidigare haft rottweiler. Knorren har valt Micke framför mig vilket troligen beror på hans otroliga tålamod och lugna sätt.

 

Tyvärr fick Linda ta det tunga beslutet att låta Molly (Tibridge Adorable Inga-Lill) få somna förra veckan. Molly har under ett års tid haft väldigt ont av sina höfter och armbågar. Under löp och skendräktighet blir det mycket mycket värre och smärtstillande har bara fungerat några dagar. Hon har blivit mer och mer hetsig i temperamentet i och med smärtan. För en dryg vecka sedan röntgades hon om och vi tog då med knän också. Hon hade HD D, ED 2 samt pålagrignar på knän, veterinären misstänkte eventuellt OCD. Då vi som känner Molly väl såg hur hon led och livet för henne sakta släcktes genom smärtan så pratade jag och Linda igenom allt och beslutet var inte svårt att ta egentligen då detta var det enda rätta för Molly. Nu sover hon men springer på dom gröna ängarna med sin bror Harry och sin mamma. Saknaden är givetvis stor men lättnaden av att ha tagit rätt beslut för Molly är större.

 

Här hemma har vi ju bara Knorren och Chosan och jag kollar lite efter en nykomling. Planerna ligger på en hane våren 2012 eller 2013. Vem eller vartifrån är hemligt tills det är helt bestämt.
Hane åt Esmé är också i full gång då Esmé utvecklas prescis som vi hoppats. Det är mycket kvar innan vi kan besämma givetvis men eftersom det är svårt att hitta riktigt bra hundar så är det bra att ligga ute och kolla i mycket god tid. Just nu har vi två hanar vi kollar på åt henne =)

Knorre, Esmé och Märta har penn-hip röntgats och vi väntar spänt på resultaten!

Lördagen 30 juli hade vi kennelträff här hemma med långpromenad och grillning. Det var mycket trevligt, tack till er alla som kom.
Promenaden på en mil var uppskattad av dom som följde med.

Linda med Molly, Therese med Rocco och Kimberly(Gurkan) med våran Chosan




Therese med sin grabb från Xtrapas kennel


Esen och Pernilla med rottisen Devil


Vi var hundvakt åt Gizmo som kommer från Swedstaffs kennel


Stephanie med Melker (Tibridge Arrogant Arne)






Tibridge Attractive Anna-Lill "Ronja"

 

Prickekorv ville också vara med på grillningen :P

Nu planerar vi även inför våran första papillonkull. Chosan skall förhoppnignsvis paras till våren så håll ögonen öppna =)


RSS 2.0